A légszennyezettség drámai következményei az egészségre

A levegőben az ózonon kívül sok más apró részecske is megtalálható, amelyek nagyon károsak az emberi egészségre. A legutóbbi kutatások szerint a légszennyezettség például megnöveli az autizmus kialakulásának a kockázatát, ugyanis a levegőben lévő szennyeződés negatívan hat a fejlődésben lévő agyra. A legnagyobb veszélyben azok a terhes nők vannak, akik a terhességük harmadik trimeszterében járnak.

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy az autók kipufogógáza nagymértékben roncsolja a szívet és a tüdőt. Legfőképpen a 60 év felettiek esetén okoz krónikus légzőszervi betegséget, mint például a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD), de a szívbetegség kialakulásáért is felelőssé tehető.

A levegő szennyezettsége a férfiak egészségére is rossz hatással van, hiszen csökkenti a sperma minőségét. A légszennyezettség a sperma minőségében és alakjában okozhat elváltozásokat.

A rossz levegő még a csontritkulás kialakulását is elősegítheti. A kutatások arról számoltak be, hogy a levegő szennyezettsége a csontépítő hormonokra van negatív hatással. Azok az emberek, akik kénytelenek ilyen szennyezett levegőjű helyen élni, sokkal porózusabb csontszerkezettel rendelkeznek, mint azok a személyek, akik a tisztább levegőt élvezhetik minden nap.

A szennyeződés mikroszkopikus részecskéi bekerülnek a véráramba. Mivel a vese egyik fő feladata a vér szűrése, így nagyon sok káros anyag marad fenn a szűrőjén, ami károsítja az egészséget.

A bőrt is megsínyli, ha szennyezett a levegő, hiszen felgyorsítja az öregedési folyamatokat és bőrpigmentációk is kialakulnak a légszennyezés hatására. A szennyeződések megülnek a bőrben, így károsítva a bőrsejtek minőségét. Az eredmény pedig az lesz, hogy a bőrsejtek kevésbé tudnak megújulni, a bőr ráncos és petyhüdt lesz, illetve a színe is fakóvá válik.

A légszennyezés tehető felelőssé, ha valakinek gyakran fáj a feje. Kutatások is igazolják, hogy az emberek gyakrabban küzdenek egyszerű és migrénes fejfájással, ha aznap magasabb a levegő szennyezettségi értéke.

A levegő szennyezettsége gyulladást generál a szervezetben, ami nemcsak tüdőbetegségeket okozhat, hanem a szív egészségét is veszélyezteti.

 

(forrás: https://gyogyszernelkul.com/a-legszennyezettseg-veszelyezteti-az-emberi-egeszseget/ )

Iratkozz Fel Ingyenes Kezdő Jóga Hírlevelemre!

Kezdd el az otthoni jógagyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy közel 30 videóból álló sorozatot, melynek segítségével MÉG MA elkezdheted otthoni jógagyakorlásodat. Írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)